Westhoek verbeeldt

Opzet

‘WESTHOEK verbeeldt’ is een regionale erfgoedbank met bedreigd particulier beeldmateriaal over en in de Westhoek, dat samen met vrijwilligers wordt opgespoord, bewaard en ontsloten.

Hoe werd de was gedaan, toen nog niet elk huishouden een wasmachine bezat? Welke kleren werden tijdens de rouw gedragen? Hoe bewerkte de boer zijn land met enkel man- en paardenkracht ter beschikking? En was dat enkel mankracht of staken de vrouwen ook een handje toe?

Snuister in het verleden van de Westhoek op www.westhoekverbeeldt.be en vind antwoord op deze en nog veel meer vragen. Volg ‘WESTHOEK verbeeldt’ ook op Facebook en Twitter (twitter.com/whverbeeldt). Je vindt er ook historische kranten uit de regio.

Oproep

Heb je zelf foto’s of beschikt je vereniging over een beeldarchief? Laat het ons weten! De vrijwilligers nemen contact met je op. Herken je iemand op een foto of heb je een leuke anekdote voor de beschrijving van het beeld. Laat een reactie na in het reactieveld. Zo schrijf je zelf mee aan de geschiedenis van de regio.

Wil je de geschiedenis van je streek beter leren kennen? Leer je graag meer over het dateren en digitaliseren van foto’s? Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die willen meehelpen aan het bewaren van beelden en verhalen die de geschiedenis van de streek illustreren.

Partners

De erfgoedbank is een project van Erfgoedcel CO7, Achthoek en de gemeente Kortemark.


Contactpersonen